SALZBURG & HALŠTAT

03.04. – 05.04.2020.

 

Salzburg je četvrti po veličini grad u Austriji, smesten u sredisnjem delu drzave. Poznat po starom jezgru u baroku koji je jedan od najočuvanijih u Evropi. Zbog toga je I gradsko jezgro uvrsteno na listu kulturne baštine Uneska. Poznat je I kao grad klasicne muzike najvise zahvaljujuci tome sto se tu rodio Volfgan Amadeus Mocart.

Program putovanja

1. DAN

Polazak iz Niša u dogovoreno vreme (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. DAN

Dolazka u Halštat u prepodnevnim časovima. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Obilazak mesta koje je jedno od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašce s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture… Slobodno vreme. Polazak za Salcburg i odlazak do izabranog hotela. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualni večernji obilazak grada. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Salcburga u pratnji vodiča: Pešačka tura kroz Mocartovo rodno mesto i jednog od najlepših gradova srednje Evrope: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu… Slobodno vreme za potpuni užitak u gradu sa razglednica, kaficu i čaj, fotkanje, šetnju… U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika.

4. DAN

Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CENOVNIK

CENA ARANZMANA PO OSOBI: 85e

doplata za polazak iz Bora i Zajecara, Kraljeva, Čačka, Trstenika, Leskovca, Prokuplja…. 10e

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusima turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Salcburgu na bazi noćenja sa doručkom ( dvokrevetne i trokrevetne sobe, doplata za jednokrevetnu sobu, kontinentalni doručak – švedski sto)
 • organizacija i realizacija programa putovanja
 • Obilazak Halštata sa vodičem/pratiocem grupe
 • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom čitavog putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put) ****zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice***
 • boravišnu taksu (koja se placa na licu mesta na recepciji hotela)
 • individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Fakutaltivne izlete:
  • Obliazak Salcburga sa lokalnim vodičem 5e

NAČIN PLAĆANJA

 1. Uplata u celosti
 2. 30% prilikom rezervacije a ostatak 10 dana pre početka putovanja.

 

Organizator putovanja sa OTP licencom 58/2014.